John van Ierland

 &

WOORDMAGIE   BEELDMAGIE

Speciaal omdat het speciaal kan

Niet alleen boeken, tekeningen en lezingen maar ook regelrechte specials als wielercafés en heuse theaters met muziek, zang en toneel.

Daarbovenop ook nog de inzet van een monument uit de wielersport; de ploegleiderswagen van Peter Post.

"In werkelijkheid waren we vrijdagavond aan de Jaap Edenweg in het clubhuis van wielervereniging HSK Trias. Toch scheerden we er ruim twee uur langs Franse ravijnen en leden ondraaglijke pijnen boven smeulend Italiaans asfalt. Dit dankzij de onmetelijke verzameling koerstruien en de beeldende verhalen van schrijver John van Ierland."

 

Het gaat natuurlijk om het verhaal, daar is John constant naar op zoek. Naar de onbekende pareltjes of de nog ontbrekende details van momenten die iedereen in hoofdlijnen kent. Een volgende stap is het op een juiste manier overbrengen van die verhalen.

 

John weet als geen ander dat de vertelling beeldend moet zijn, pakkend, prikkelend en zelfs emotioneel; een flinke lach of een klein traantje. Ieder deel van de vertelling moet kloppen en aan elkaar gelinkt zijn. Zo krijgt men een mooi geheel waarin het kleinste detail ook aandacht verdient. De ruimte wordt aangekleed met honderden koerstruien, spandoeken en oude koersfietsen. Er staat zelfs een complete ploegleiderswagen bij de entree. Als dan de Tour-de-France hoorn klinkt dan waant men zich in het walhalla van het wielrennen; op de Oude Kwaremont, de Mont Ventoux of de Champs-Élysées.

Storytelling ten top!

 

Plaats je daar dan ook nog eens oudrenners bij dan heb je het summum op het gebied van wielercaf'és, het neigt zelfs naar theater.

Krantenartikel in Het AD naar aanleiding van een wielerlezing van John van Ierland in Den Haag.

Het wielercafé

 

Nederland is bij uitstek een fietsland. Steeds meer grote rondes, zoals de Tour de France, de Giro d’Italia en de Vuelta, ontdekken dat en daardoor krijgt ons roemruchte wielerverleden meer en meer belangstelling. In het wielercafé gaat John van Ierland in gesprek met spraakmakende (oud-)wielrenners om dat heroïeke verleden naar boven te halen. Authentieke, nostalgische beelden en boeiende tafelgesprekken waarin ook het publiek zich kan mengen zorgen dat zo’n wielercafé een echte beleving wordt. Met wisselende thema’s, renners die daarbij horen en een locatie die door de aankleding de ambiance van het wielrennen ademt, ontstaat zo keer op keer een onvergetelijke bijeenkomst. Bovendien kan het publiek leuke wielerprijzen winnen met een wielerquiz, als in een stevige tussensprint!

Spreker:

Lengte:

Gast(en):

Inbegrepen:

Extra 1:

Prijs:

Verdere info:

John van Ierland

twee keer 55 minuten en 20 minuten pauze

diverse gasten uit de wielerwereld

wielerquiz met prijzen

TI-Raleigh wagen van Peter Post

op aanvraag

Bestellen & informatie pagina

Wielercafé herdenking Tourstart in Den Bosch met Michael Boogerd, Erik Breukink, John van Ierland, Joop Zoetemelk en Jeroen Blijlevens

Het wielertheater

 

De upgrade van het wielercafé is het wielertheater waar een lach en een traan nog dichter bij elkaar komen, zoals dat in de koers ook gaat. Je wint of je verliest. Wielrennen ontmoet theater en dat is een heel mooi treffen. Het wielertheater gaat over deze volkssport vol heroïsche verhalen met drama en humor, met entertainment en cabaret, met een wielercafé en pure fietstechniek. Altijd op een plek die vol hangt met originele, legendarische koerstruien en puur wielrennen ademt.

Gastheer John van Ierland neemt de bezoekers mee op reis door de tijd naar tot de verbeelding sprekende plekken en momenten in de wielerwereld. Een mekanieker van vele kampioenen geeft met zijn wielergereedschap een show weg en artiesten verzorgen de muzikale omlijsting. Een renner sleurt het publiek mee een column in en een schrijver draagt voor uit een wielerboek… bij het wielertheater zit je op het puntje van je stoel.

De mogelijkheden: TI-Raleigh theater, Virtueel in het geel, De klassiekerkoning, Kasseien

John van Ierland als presentator tijdens het theater 'Speer van Rijsbergen'

Spreker:

Lengte:

Gast(en):

Inbegrepen:

Extra 1:

Prijs:

Verdere info:

John van Ierland

twee keer 55 minuten en 20 minuten pauze

vier gasten uit de wieler/entertainment wereld.

wielerquiz met prijzen

TI-Raleigh wagen van Peter Post

op aanvraag

Bestellen & informatie pagina

Het theater

 

Maak het ook mee:

Een compleet nieuwe wielertheaterspecial vol extra beleving en grote namen. Door de inzet van acteurs, muzikanten en wielerprominenten die toneel, muziek, zang, vertellingen, bewegende-  en stilstaande beelden gebruiken, komt de roman 'Kasseien' van John van Ierland geheel tot leven.

Als de Jordanese schelm Freek Mulder de diefstal tot meer drama ziet leiden wordt hij stratenmaker. De steen, de kassei, gaat hem echter tegenstaan en hij kiest voor de vrijheid van de fiets. Hij ontmoet zijn geheime liefde en alles lacht hem toe. Roem begint te gloren als Freek aan zijn race begint over de kasseien.

Kasseien met een apotheose op de bekende stenen van de grootse wedstrijd Parijs-Roubaix is een mix van vertellingen, livemuziek, zang, sport, toneel, fotografie, film en licht.

Het theater wordt opgedragen aan Gerrie Knetemann en Henny Marinus, grondleggers van het verhaal.

 

De trailer van Kasseien.

 

Verdere info op de Bestellen & informatie pagina

scene uit het wielertheater 'Kasseien'met een deel van de cast in het theater De Maagd te Beregen op Zoom.

Uw evenement opleuken met een Mercedes uit 1980 is altijd apart, een meerwaarde. Deze Mercedes is echter niet zomaar een Youngtimer, de wagen is een waar monument te noemen. Deze sedan is ingezet en gereden in 1981, 1982 en 1983 door niemand minder dan de grote Peter Post. Ploegleider van de vermaarde wereldploeg TI-Raleigh.

 

Peter wilde alleen maar in een sedan rijden, een stationwagen was te min voor hem, het moest ook nog eens een benzine-uitvoering zijn en voorzien van stuurbekrachtiging en een katalysator. Met dit soort wagens was de ploeg zijn tijd al ver vooruit.

Onder de motorkap de megafoon en de Tour de France hoorn. Op het dak vier Raleigh racefietsen en op de koffer vijf reservewielen. Een geweldige blikvanger voor uw evenement.

Mercedes ploegleiderswagen TI-Raleigh Campagnolo van Peter Post uit 1980.

Chauffeur:

Wagen:

Inbegrepen:

 

Mogelijkheden:

Prijs:

Verdere info:

John van Ierland

per dagdeel te huren

Vier Raleigh racefietsen in de teamkleuren, vijf reservewielen op de koffer, Megafoon met muziek of als omroepinstallatie te gebruiken, met Tour de France hoorn

Volgwagen, Vipwagen, blikvanger

Op aanvraag

Bestellen & informatie pagina

Copyright Woordmagie 2020