John van Ierland

WOORDMAGIE & BEELDMAGIE

de schrijver en zijn boeken

Het was al duister toen de schrijver, moe van de vele beleve­nissen van de dag, zijn kantoortje binnensloop en voorzichtig, als droeg hij een kostbare schat die hij voor zijn al te nieuwsgierig gezinnetje wilde ver­bergen, de deur achter zich dicht deed.

 

"Ach, wat een geluk een thuis te hebben, eigenhandig een deur te kunnen sluiten."

De schrijver besefte wat de waarde is van een eigen huis en daarin een eigen plekje te hebben. Hij hing zijn vest, dat te warm bleek voor de vroege dag in mei, over zijn bureaustoel die half onder het zware houten blad was geschoven. Uit zijn zak viste hij een paar dropjes. Misschien was dat wel de schat ... Jazeker, want hadden zijn kinderen ze ontdekt dan was hij ze absoluut kwijt geweest. Meewarig moest hij aan zijn bengels denken en in gedachten bleven ze als wolkjes boven en rond zijn hoofd cirkelen. Vol geluk keek hij ernaar, volgde hij ze, tot er ineens een ander wolkje verscheen. Klein, misschien onbeduidend tot hij beter keek en eindelijk daadwerkelijk zag. Het wolkje torste een bui van woorden, het was een nieuwe schrijverij!

 

Vele door John van Ierland geschreven boeken zijn reeds verschenen (48 stuks), de nog gangbare en te koop zijnde boeken vindt u hieronder. Verder is John bezig met nieuwe biografieën en romans. Zij liggen, zoals dat zo mooi heet nog op stapel, en zullen te zijner tijd op deze pagina verschijnen.

 

Voorzijde van de roman Kasseien, het leven van de Jordanees Freek die uiteindelijk met zijn fiets op de kasseien van Parijs-Roubaix rijdt.

Freek Mulder, een Jordanese schelm die in de jaren zestig aan de armoede wilt ontsnappen, ondervindt in zijn zoektocht naar een eter bestaan dat diefstal alleen maar tot drama leidt. Hij betert zijn leven en gaat aan de slag als stratenmaker, als specialist in het leggen van kasseien. Voor even is er rust, maar het zekere bestaan begint hem te benauwen en hij kiest voor de onvoorspelbare vrijheid van zijn fiets. In België ontmoet hij Charlotte, zij wordt zijn geheime liefde en gids in zijn nieuwe leven dat hem begint toe te lachen. Hij begint naam te maken als renner van klassiekers maar echt doorbreken doet hij niet, omdat hij weigert mee te doen aan de befaamde Noord-Franse rit over kasseien.

 

De roman 'Kasseien' wordt gevormd door het maken van keuzes. Freek moet kiezen tussen het ontsnappen aan de armoede of blijven in zijn geliefde Jordaan. Hij moet kiezen tussen vrijheid en zekerheid, tussen simpel en veeleisend, tussen liefde en vriendschap, opgeven en doorgaan, het leven en de dood.

Het is als een keuze tussen asfalt en kasseien.

Van het boek is ook een theaterproductie gemaakt. De première van 'Kasseien' was op 27-09-2018 in Theater De Maagd te Bergen op Zoom. In de loop van 2019 wordt de lijst met voorstellingen gepresenteerd. Het is een theater met drama en humor, zang, foto en film en sport!

De trailer kunt u zien door op de link te klikken.

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

Kasseien

 

978-90-825163-2-6

340

John van Ierland

28 februari 2018

Roman (paperback)

1e druk

230*150 mm

384

Grijswaarden

full-colour

€ 19,95 (incl. 9% btw)

€ 0,- (in Nederland)  € 3,80 (in België)

Ja

 

Kasseien

Webshop

Voorzijde van het boek 'De Karst, de clown demareert' biografie van Gerben Karstens.

Zijn vader gaf hem zijn eerste racefiets maar had jaren later wel bedenkingen over die actie:

'Dat had ik nooit moeten doen, geen notaris, geen boer maar een clown op een fiets heb ik grootgebracht: een kermisattractie.'

Het sportleven van Gerben Karstens staat bol van belevenissen die anderen deed wanhopen, huilen, lachen en juichen. Hij reed in zijn jeugdjaren veel op de schaats, werd aangezet door zijn grote held Reinier Paping om aan wedstrijden te gaan doen en veroverde zijn plaats in de Nederlandse schaatskernploeg. Ondanks dat talent koos hij toch voor een carrière in het wielrennen. Hij pakte goud op de Olympische Spelen van 1964 en werd professioneel wielrenner. In die categorie behaalde de superieure sprinter Karstens, van 1965 tot 1980, onder andere overwinningen in alle drie de grote rondes (Frankrijk, Spanje en Italië) en verschillende klassiekers.

 • Als 'de Karst' gaf hij nooit op en was onverzettelijk.
 • Als 'de Leidse notariszoon' wist hij de koers te lezen en organisaties te doorgronden.
 • Als 'de clown' bespeelde hij zijn collega's en het publiek, onvergetelijk zijn zijn vele fratsen en grollen.

'De Karst, de clown demarreert' is één groot interview, een tijdcapsule naar de mooie schaats- en wielerdagen van de jaren zestig en zeventig.

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

De Karst

de clown demarreert

978-90-825163-3-3

491

John van Ierland

16 oktober 2017

biografie (hardcover)

2e druk

230*150 mm

320

Grijswaarden

full-colour hardcover

€ 24,95 (incl. 9% btw)

€ 0,00 (in Nederland) € 3,80 naar België

Ja

 

nvt

Webshop

voorzijde van het boek 'Kielegat, het oudste en spannendste carnavalsverhaal'. Het onstaan van het Bredase carnaval in 1590

Tegen het einde van het jaar des Heren 1589, kreeg Maurits, geboren prins van Oranje, een lumineus idee.

Door toedoen van een krijgslist wilde hij zijn stad Breda heroveren op de Spanjolen.

Zijn oranje moest het Spaanse rood verdrijven.

Uiteindelijk trok zijn leger, tijdens het carnaval van 1590, in een turfschip de heerlijkheid Breda binnen.

Het is hét spannende ontstaan van de georganiseerde viering van het carnaval in Breda; de geboorte van de BCV later Stichting Kielegat.

 

 

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

Kielegat

hét oudste én spannendste carnavalsverhaal

978-90-825163-4-0

342

John van Ierland

November 2018

Roman (paperback)

1e druk

210*150 mm

118

Grijswaarden

full-colour

€ 15,00 (incl. 9% btw)

€ 0,- (in Nederland) € 3,80 naar België

Ja

 

nvt

Webshop

voorzijde van het boek 'Iets over niets, Nicolumns' columns van Nicole Maessen.

Nicole Maessen (1967) schrijft columns en korte reisverhalen. In 2005 werd Nicole gevraagd om de maandelijkse columns te schrijven voor een personeelsmagazine.

‘Iets over niets – Nicolumns’ is een bundeling van de columns die in de afgelopen jaren zijn verschenen, aangevuld met avonturen van onderweg uit een andere tijd. De rode draad door haar columns en verhalen zijn bijzondere ontmoetingen en vaak de bijbehorende spirituele inzichten, met een vleugje humor beschreven. Iedere column is een foto van een moment in de tijd.

 

Nicole Maessen is een ware verhalenverteller. Ze neemt je mee op reis. Naar haar familie en vrienden, haar collega’s op kantoor en naar haar geliefde Groot-Brittannië. Ze pakt je hand en trekt je mee het verhaal in, zodat je een stukje met haar kan oplopen. En het door haar ogen kan meebeleven.

 

 

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

Iets over niets

Nicolumns

978-90-825163-5-7

401

Nicole Maessen

November 2018

Verhalenbundel (paperback)

1e druk

210*150 mm

180

full-colour

full-colour

€ 19,95 (incl. 9% btw)

€ 0,- (in Nederland) € 3,80 naar België

Ja

 

nvt

Webshop

voorzijde van het boek 'De geest van de Vloeiweide, ongewenst in het verzet'. Een bericht uit de Tweede Wereldoorlog.

‘De geest van de Vloeiweide’ is een bericht uit de Tweede Wereldoorlog

Vanaf het monument van de Vloeiweide kan Freek, na zestig jaar van verwerken, eindelijk zijn verhaal vertellen. De eerste oorlogsdagen, de vlucht, de bezetting, kwajongensstreken, het Oranjehotel in Scheveningen, werken in Duitsland, onderduiken, Dolle Dinsdag, verzet, het drama van de Vloeiweide en de bevrijding.

 

Een boek dat tot stand is gekomen door middel van interviews, onderzoek in archieven en historische naslagwerken. De hoofdpersoon Freek (Reiniers) Cohen heeft als persoon nimmer bestaan, maar is door de schrijver ‘geconstrueerd’ uit de belevenissen van meerdere personen die hun oorlogsverleden en hun aangrijpende ervaringen met hem wilden delen.

De verschillende passages in het boek berusten op feitelijke gebeurtenissen en waarheden.

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

De geest van de Vloeiweide

ongewenst in het verzet

978-90-78071-30-3

 

John van Ierland

augustus 2008

Roman (paperback)

2e herziene druk

210*150 mm

272

Grijswaarden

full-color met flappen

€ 15,00 (incl. 9% btw)

€ 0,- (in Nederland) € 3,80 naar België

Ja

 

nvt

Webshop

voorzijde van het boek 'De Speer van Rijsbergen, het is zoals het is'. Een roman gebasseerd op het roerige wielerleven van Johan van der Velde.

Een roman gebaseerd op het roerige wielerleven van Johan van der Velde, in het genre ‘faction’: een mengvorm tussen fictie en non-fictie. Uniek in de wielersport. De roman maakt de lezer op een unieke manier deelgenoot van het professionele wielrennen van weleer door een groot wielertalent te volgen dat na een gedegen aanloop met gemak roemruchte cols bedwingt. Daarna begint hij net zo makkelijk aan de afdaling. De renner gaat als een speer - maar mist een bocht. Hij raakt van de weg af, ontspoort en stort in de diepte, een afgrond in de vorm van vier betonnen muren die de zelfkant van de maatschappij symboliseren.

Enkel een klein raampje geeft licht in de sombere kamer en in het verwoeste leven. Dat beetje licht zorgt weer voor hoop, kracht en wederopstanding.

 

De lezer verliest zich in de hoofdpersoon en beleeft zo het wielrennen en wordt daarbij stevig geraakt door de ups en downs die het leven voor hem in petto heeft. De Speer van Rijsbergen kruipt onder de huid.

 

Van Johan's bekende strijd tegen de elementen op de Gavia in de Ronde van Italië is een mooie video gepresenteerd tijdens de boekpresentatie, met ondersteunende muziek van Guus Meeuwis.

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

De Speer van Rijsbergen

het is wat het is

978-90-816676-8-5

336

John van Ierland

26 november 2015

Roman

2e druk

230*150 mm

320

Grijswaarden

full-color met flappen

€ 17,50 (incl. 9% btw) (in prijs verlaagd)

€ 0,- (in Nederland) € 3,80 naar België

Ja

 

Guus Meeuwis en Uomo di Gavia

Webshop

voorzijde van het boek 'Kees Haast, vader ik wor koereur!' het geromantiseerde wielerleven van Kees Haast.

Briançon, 9 juli 1965

 

De mensen leken nietig tussen al die rotsgiganten. Een plekje vuil, een vlokje stof, klevend aan een wandbord: de weg omhoog naar de top van de Col de Vars.

De radio in onze auto kraakte. Een opgewonden stem noemde de naam van Kees Haast. Toen weer stilte. Opnieuw de scherpe stem: Keesje Haast.

Toen zagen wij hem. Alleen. Rukkend aan zijn stuur. Hij fietste lelijk. Zijn hoofd gebogen. Een grimmig masker. Zijn ogen gevestigd op de weg. Met randen vuil rond zijn lippen. Rond hem motorfietsen. Achter hem Kees Pellenaars. Zonder sigaar. Schreeuwend. Om hem heen voorts de stilte van de Alpen. Achter hem, honderd meter misschien, de grote mannen Raymond Poulidor, Julio Jiménez, Gianni Motta en Joachim Galera.

Zo kwam Kees Haast als eerste over de top.

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

Kees Haast

"Vader, ik wor koereur!"

978-90-825163-0-2

489

John van Ierland

4 november 2016

Geromantiseerde biografie

2e druk

210*150 mm

256

Grijswaarden

full-colour

€ 17,50 (incl. 9% btw)

€ 0,- (in Nederland) € 3,80 naar België

Nog 2

 

nvt

Webshop

voorzijde van het boek ík zoek niet, ik vind, serendipiteit door Personal Branding'.

Serendipiteit betekent dat je iets onverwachts maar bruikbaars vindt terwijl je er niet naar op zoek bent; je zoekt dus niet maar je vindt.

Het magische aan serendipiteit is niet dat onverwachte, maar een verband tussen items waar nog nooit iemand anders aan dacht. Het lijkt op toeval maar dat is het dus niet. Het is meer het principe van zaaien en veel later oogsten door te leren en te zien.

Dit boek, een soort bloemlezing, maakt je bewust van serendipiteit én Personal Branding of wel goed netwerken, de basis van het zaaien. Het geeft inzicht in de mogelijkheden, het brengt kansen, meer en makkelijker toegang tot informatie, ideeën en contacten.

Dit boek helpt je bouwen aan zakelijke relaties die kunnen uitmonden in vriendschappen. Je kunt iets betekenen voor anderen, je efficiëntie en productiviteit zullen groeien. Het brengt resultaten en prestaties die je niet verwacht en het zorgt voor minder stress.

Een juiste stap richting het vervolg van je verdere leven, een leven vol Geluk.

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

Ik zoek niet, ik vind

Serendipiteit door Personal Branding

978-90-816676-3-0

801

John van Ierland

22 oktober 2013

Managementboek (paperback)

4e druk

171*133 mm

144

Grijswaarden

full-color

€ 10,00 (incl. 9% btw)

€ 3,80 (in Nederland) € 6,00 naar België

Ja

 

nvt

Webshop

voorzijde van het boek 'De jongens van Van Katwijk, Jan, Piet en Fons uit Oploo. Biografie van de wielrennende broers.

De wielerbroers Jan, Piet en Fons van Katwijk zijn afkomstig uit het Oost-Brabantse dorp Oploo. Samen kregen ze tijdens hun wielercarrière zo’n 800 keer bloemen en rondemisskussen omdat ze eerste, tweede of derde werden. Het trio was en is een bijzonderheid in de wielerwereld. Drie broers die op de fiets hun brood verdienden is niet uniek, wel een zeldzaamheid. Ze hebben het kleine dorp op de wereldkaart gezet. Met dit boek gaan we terug naar de Oploose wielergeschiedenis in het algemeen en dat van de Van Katwijks in het bijzonder. Een tijdperk dat aan te duiden is tussen grofweg 1954 en eind 1987.

 

 Wat het Van Katwijk-trio van de andere wielerfamilies onderscheidt, is dat ze met een totaal van 33 de meeste profseizoenen kunnen overleggen.

 

Jan (1946), Piet (1950) en Fons (1951) van Katwijk vormen derhalve een bijzonder trio binnen de wielersport. Niet alleen omdat ze broers zijn, ook omdat menig prof zijn resultaten direct zal willen inwisselen tegen die van één van de broers. Uitslagenlijsten vergelijkend, en met de eigen boekhouding van de broers bij de hand, komen we uit op ongeveer 800 klasseringen bij de eerste drie, van aspirant tot prof.

Het boek ‘De jongens van Van Katwijk’ geeft dan ook een boeiende kijk in de historische keuken van onze wielersport.

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

De jongens van Van Katwijk

Jan, Piet en Fons uit Oploo

978-90-825163-1-9

491

John van Ierland & Henk Baltussen

25 november 2016

Biografie

2e druk

210*280 mm

272

Grijswaarden

full-color

€ 19,95 (incl. 9% btw)

€ 0,- (in Nederland) € 3,80 naar België

Nee

 

nvt

Webshop

voorzijde van het boek 'Damesteam, heldinnen op smalle racebandjes'. Veertien dames die 1200km gaan rijden op de racefiets in 48 uur.  

Om de uitdaging 'Rondje Nederland', goed op papier te zetten, moest ik een deelnemend team op de voet volgen. Zo kon ik me inleven in de opzet, de voorbereiding, de organisatie en de tocht zelf.

 

De keuze viel op het enige en eerste deelnemende damesteam. Veertien dames  uit Nederland en België, tussen de 20 en 55 jaar, die duizenden kilometers per jaar rijden of nooit eerder op een racefiets zaten. Ze staan aan het roer van een bedrijf of zitten in een opvang voor verslaving. Verre van een uitgebalanceerd geheel maar allen met één doel: 1.200 kilometer op een racefiets in 48 uur.

 

Het verhaal is een combinatie van een dagboek en een roman. Een raamvertelling van de auteur die de opdracht krijgt het team te volgen, en die van de fictieve deelnemende dame die nooit eerder op een racefiets zat. Ze vertelt wat ze onderweg heeft meegemaakt, wat ze heeft moeten doen om zover te komen en wat ze heeft moeten laten. Ze symboliseert daarmee alle dames die zelf ook een rol spelen, zij hebben immers de tocht daadwerkelijk gereden.

 

Heldinnen op smalle racebandjes, non-stop, twaalfhonderd kilometer door Nederland in 48 uur!

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

Damesteam!

heldinnen op smalle racebandjes

978-90-816676-6-1

480

John van Ierland

19 november 2013

Roman

1e druk

210*150 mm

176

Grijswaarden

full-colour

€ 15,00 (incl. 9% btw)

€ 0,- (in Nederland) € 3,80 naar België

Ja

 

nvt

Webshop

 

voorzijde van het boek 'Mathieu Hermans, tegen de stroom in' biografie van de in Spaanse dienst Brabantse wielrenner Mathieu Hermans.

Vijf keer nam Mathieu Hermans deel aan de Tour de France, driemaal haalde hij Parijs. Zijn Frans hoogtepunt is de overwinning in 1989 in de etappe naar Blagnac. Meer naam en faam maakte de Brabander in de Ronde van Spanje. In de Vuelta haalde hij negen etappeoverwinningen waarvan zes in zijn topjaar 1988. In dat jaar boekte de rassprinter 24 overwinningen van zijn totaal van meer dan honderd. In 1993 sloot Mathieu zijn imposante carrière af die voornamelijk glans kreeg in Spaans Baskenland. Van crosser naar sprinter, koning op de laatste meters en dat geheel tegen de stroom in. Het heeft hem geen windeieren gelegd!

 

Toch ging zijn pad niet over rozen. Het duurde lang voordat zijn talent zich openbaarde. Jaren heeft hij moet opboksen tegen leeftijdsgenoten die qua lengte boven hem uitstaken en op die jonge leeftijd meer kracht in de benen hadden. Steeds moest hij vechten om de aansluiting te bewerkstelligen, een vechtlust die hem later goed van pas kwam. Trainer Albert Stofberg zag iets in de veldrijder en bracht hem, middels stevige trainingen en Spartaanse leefomstandigheden,aan  een profcontract bij Caja Rural en de absolute wereldtop der sprinters.

 

“Ik had het nooit willen missen, ik heb er veel voor moeten doen en vooral heel veel voor moeten laten. Maar het wielrennen heeft me absoluut mooie dingen gebracht die me dierbaar zijn.”

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

Mathieu Hermans

Tegen de stroom in

978-90-816676-5-4

489

John van Ierland

4 oktober 2013

verhalende biografie

1e druk

210*150 mm

264

Grijswaarden

full-color met flappen

€ 15,00 (incl. 9% btw)

€ 0,- (in Nederland) € 3,80 naar België

Ja

 

nvt

Webshop

 

voorzijde van het boek 'Trui van de renner, de trui is een verhaal'. 54 verhalen door de renners zelf verteld.

De schrijver en de verzamelaar, John van Ierland en Henk Theuns, hebben hun kwaliteiten gebundeld en dat losgelaten op hun beider passie: het wielrennen. Een metier dat bij vele honderdduizenden na aan het hart ligt. Allen zijn ze bezig met de koerstrui. De een rijdt erin, de ander strijdt erom, een derde kijkt ernaar en schaft er een aan om dan vervolgens op de vrije zondag er zelf in te toeren. Een vierde verzamelt ze en een vijfde schrijft erover. In dit eerste deel, dat omgedoopt is tot het ‘blauwe’ boek, vertellen meer dan vijftig Nederlandse renners hun eigen verhaal. Over assepaadjes, de Tourmalet en kermiskoersen. Over Parijs-Tours, de Ronde van Vlaanderen en de zesdaagse van Berlijn.

Iedere renner heeft zijn verhaal, een verhaal dat past bij een bepaalde trui... het is de trui van de renner!

Jan Janssen:

“Het is verworden tot een mooi geheel, een geweldige inkijk in onze wielersport.”

Jo de Roo:

“Prachtig gedaan.”

Piet van Katwijk:

“Perfect! Leuke verhalen.”

Johan van der Velde:

“Heel, heel mooi verhaal, dank je wel!”

Titel:

Subtitel:

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

 

Trailer:

Bestellen:

De trui van de renner

de trui is een verhaal

978-90-816676-0-9

489

John van Ierland

28 juni 2012

sportverhalen (paperback)

1e druk

296*210 mm

128

full-color

full-color

€ 15,00 (incl. 9% btw)

€ 3,80 (in Nederland) € 6,00 naar België

Ja

 

nvt

Webshop

De complete bibliografie van John van Ierland:

 

 1. Jasper & Jasmijn, De weg naar de Stormkaap (kinderboek). Beringen (België): Zuid en Noord, 1999 ISBN 90-5684-040-1
 2. Jasper & Jasmijn, De bronzen sleutel van Breda (kinderboek). Breda: Van Ierland Evenementen & Relatiemarketing, 2002 ISBN 978-90-806909-1-2
 3. Ut Brakske (kindercarnavalskrant). Breda: BCV, 2003
 4. Ut Brakske (kindercarnavalskrant). Breda: BCV, 2004
 5. Ut Brakske (kindercarnavalskrant). Breda: BCV, 2005
 6. Ut Brakske (kindercarnavalskrant). Breda: BCV, 2006
 7. De brandende scheper (volksverhalen). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2003, 2005 ISBN 978-90-806909-8-1
 8. NAC, de derde helft. Breda: Uitgeverij IER, 2003 ISBN 90-806909-4-5
 9. De Mommerij, carnavalsverhalen uit Breda. Breda: Uitgeverij IER, 2004 ISBN 908069097X
 10. Jasper & Jasmijn, de legende van de witte krokodil (kinderboek). Breda: Uitgeverij IER, 2004 ISBN 978-90-806909-2-9
 11. De geest van de Vloeiweide (roman). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2004, 2008 ISBN 978-90-78071-15-0
 12. De Bredase scheurkalender (coauteur) - kalender met verhalen. Breda: Gianotten, 2005 ISBN 90-70706-94-6
 13. Alaaf (coauteur) – scholenproject. Breda: BCV, 2005
 14. Jasper & Jasmijn, De spiegel der Nassaus (kinderboek). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2005 ISBN 978-90-78071-01-3
 15. Gezonden naar de zieken, 1880-2005 (jubileumboek). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2005 ISBN 978-90-806909-9-8
 16. Het boek van Toos (jubileumboek) Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2005
 17. BredaLympics! een terugblik waarmee we vooruit kunnen kijken. Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2006 ISBN 907-807-114-1
 18. Café Franciskaner, 125 jaar de huiskamer van Breda (jubileumboek). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2006 ISBN 978-90-78071-2-11
 19. Het klaveren vrouwke (volksverhalen). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2006 ISBN 978-90-78071-22-8
 20. Een duveltje uit een doosje, het groot Breda’s verhalenboek (volksverhalen). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2006 ISBN 978-90-78071-13-6
 21. Jasper & Jasmijn, paniek op de P&P (kinderboek). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2006 ISBN 978-90-78071-11-2
 22. De hertog van Salm Salm (volksverhalen). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2007 ISBN 978-90-78071-06-8
 23. 40 jaar verkeersschool Blom (jubileumboek). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2008
 24. Henk Werschkull, Breda Belicht (fotoboek). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2008 ISBN 978-90-78071-38-9
 25. 101 Gouden tips voor de netwerker (management) Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2009 ISBN 978-90-78071-78-5
 26. Legende van de Duivelsbrug (volksverhalen). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2009 ISBN 978-90-78071-69-3
 27. Van paardenwagen tot tank (oorlogsmemoires). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2009 ISBN 978-90-78071-6-31
 28. ParaGamesBreda!, sporten zonder grenzen (sport). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2009 ISBN 978-90-78071-39-6
 29. Bokkensprongen (volksverhalen). Breda: Van Ierland Uitgeverij, 2010 ISBN 978-90-78071-82-2
 30. Koerstrui! (sport). Rotterdam: Trichis, 2010 ISBN 978-94-90608-06-4
 31. Moord op het ganzennest (volksverhalen). Breda: Uitgeverij Van Ierland, 2010 ISBN 978-94-90608-09-5
 32. The Jerseyproject (sport) Rotterdam: Trichis, 2011 ISBN -
 33. 3x11 kéére de Meikevers... wa dún féést! (jubileumboek) Breda: Woordmagie, 2011 ISBN 978-90-816676-1-6
 34. De trui van de renner (biografisch). Teteringen: Woordmagie, 2012 ISBN 978-90-816676-0-9
 35. Mathieu Hermans, tegen de stroom in (biografie). Teteringen: Woordmagie, 2013 ISBN 978-90-816676-5-4
 36. Damesteam (wielerroman). Teteringen: Woordmagie, 2013 ISBN 978-90-816676-6-1
 37. Cycle for Hope, Rondje Nederland (sport). Dordrecht: Cycle for Hope, 2013 ISBN -
 38. Ik zoek niet, ik vind (management). Teteringen: Woordmagie/NHTV, 2013 ISBN 978-90-816676-3-0
 39. Courage, voor de wielerliefhebber (wielermagazine). Breda: Stichting Courage, 2013
 40. Courage, voor de wielerliefhebber (wielermagazine). Breda: Stichting Courage, 2014 deel 1
 41. Courage, voor de wielerliefhebber (wielermagazine). Breda: Stichting Courage, 2014 deel 2
 42. Courage, voor de wielerliefhebber (wielermagazine). Breda: Stichting Courage, 2015
 43. Toertocht Francinus de Wind (sport). Teteringen: Woordmagie, 2015 ISBN 978-90-816676-7-8
 44. De speer van Rijsbergen (wielerroman). Teteringen: Woordmagie, 2015 ISBN 978-90-816676-8-5
 45. Profronde van Made 75 jaar. Teteringen: Woordmagie, 2016 ISBN 978-90-816676-9-2
 46. Kees Haast; vader, ik wor koereur (biografisch) Teteringen: Woordmagie, 2016 ISBN 978-90-825163-0-2
 47. De Jongens van Van Katwijk (biografisch). Teteringen: Woordmagie, 2016 ISBN 978-90-825163-1-9
 48. De Karst, de clown demarreert (biografisch). Teteringen: Woordmagie – 2017 ISBN 978-90-825163-3-3
 49. Kasseien (roman). Teteringen: Woordmagie, 2018 ISBN 978-90-825163-2-6
 50. Kielegat (roman). Teteringen: Woordmagie, 2018 ISBN 978-90-825163-1-9

Copyright Woordmagie 2019