John van Ierland

WOORDMAGIE

Mathieu Hermans

tegen de stroom in

Vijf keer nam Mathieu Hermans deel aan de Tour de France, driemaal haalde hij Parijs. Zijn hoogtepunt als tourrenner is de overwinning in 1989 in de etappe naar Blagnac. Meer naam en faam maakte de Brabander in de Ronde van Spanje. In de Vuelta haalde hij negen etappeoverwinningen waarvan zes in zijn topjaar 1988. In dat jaar boekte de rassprinter 24 overwinningen van zijn totaal van meer dan honderd. In 1993 sloot Mathieu zijn imposante carrière af die voornamelijk glans kreeg in Spaans Baskenland. Van crosser naar sprinter, naar koning op de laatste meters en geheel tegen de stroom in. Het heeft hem geen windeieren gelegd!

 

Toch ging zijn pad niet over rozen. Het duurde lang voordat zijn talent zich openbaarde. Jaren heeft hij moet opboksen tegen leeftijdsgenoten die qua lengte boven hem uitstaken en op die jonge leeftijd meer kracht in de benen hadden. Steeds moest hij vechten om de aansluiting te bewerkstelligen, een vechtlust die hem later goed van pas kwam.

Trainer Albert Stofberg zag iets in de veldrijder en nam hem mee, middels stevige trainingen en Spartaanse leefomstandigheden, naar een profcontract bij Caja Rural en de absolute wereldtop der sprinters.

 

“Ik had het nooit willen missen, ik heb er veel voor moeten doen en vooral heel veel voor moeten laten. Maar het wielrennen heeft me absoluut mooie dingen gebracht die me dierbaar zijn.”

 

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

978-90-816676-5-4

489

John van Ierland

4 oktober 2013

verhalende biografie

1e druk

210*150 mm

264

Grijswaarden

full-color met flappen

€ 15,00

€ 0,- (in Nederland) € 3,80 naar België

ja

Copyright Woordmagie 2018