KASSEIEN

Freek Mulder, een Jordanese schelm die in de jaren zestig aan de armoede wilt ontsnappen, ondervindt in zijn zoektocht naar een eter bestaan dat diefstal alleen maar tot drama leidt. Hij betert zijn leven en gaat aan de slag als stratenmaker, als specialist in het leggen van kasseien. Voor even is er rust, maar het zekere bestaan begint hem te benauwen en hij kiest voor de onvoorspelbare vrijheid van zijn fiets. In België ontmoet hij Charlotte, zij wordt zijn geheime liefde en gids in zijn nieuwe leven dat hem begint toe te lachen. Hij begint naam te maken als renner van klassiekers maar echt doorbreken doet hij niet, omdat hij weigert mee te doen aan de befaamde Noord-Franse rit over kasseien.

 

De roman 'Kasseien' wordt gevormd door het maken van keuzes. Freek moet kiezen tussen het ontsnappen aan de armoede of blijven in zijn geliefde Jordaan. Hij moet kiezen tussen vrijheid en zekerheid, tussen simpel en veeleisend, tussen liefde en vriendschap, opgeven en doorgaan, het leven en de dood.

Het is als een keuze tussen asfalt en kasseien.

 

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

978-90-825163-2-6

340

John van Ierland

28 februari 2018

Roman (paperback)

1e druk

230*150 mm

384

Grijswaarden

full-color

€ 19,95

€ 0,- (in Nederland)  € 3,80 (in België)

Van het boek wordt ook een theaterproductie gemaakt. De première van 'Kasseien' is op 27 september 2018 in Theater De Maagd te Bergen op Zoom. Daarna gaat het theater toeren door Nederland en Vlaanderen. Het is een theater met drama en humor, zang en dans, foto en film en sport! Boeken kunt u hier.

De trailer kunt u zien door op onderstaande link te klikken.

 

Copyright Woordmagie 2018